23 feb

Konkurs za Priču inspirisanu Bihorom

Festival priče Zavičajne staze – Bihor 2019 raspisuje: KONKURS za Priču inspirisanu BIHOROM

Član 1.
Cilj konkursa je podsticanje i promocija autora koji savremenim rukopisom mogu ući u krug spisateljskih sljedbenika Ćamila Sijarića, Ismeta Rebronje i drugih književnih velikana sa ovog prostora.


Član 2.
Književna nagrada Zavičajne staze – Bihor 2019 – dodjeljuje se za: neobjavljenu priču inspirisanu BIHOROM-ZAVIČAJEM. Poželjno je da dužina priče ne prelazi pet strana u Wordu (veličina slova 12).


Član 3.
Konkurs je otvoren do 21. maja 2019. godine. Rezultati će biti objavljeni u medijima, a nagrade dodijeljene na završnici Festivala priče Zavičajne staze – Bihor 2019, u terminu od 2. do 8. avgusta ove godine u Petnjici.


Član 4.
Prispjele rukopise ocjenjuje žiri u sastavu: Šaban Šarenkapić, Mile Stojić, Ethem Mandić.
Tri najuspjelije priče, po ocjeni žirija, biće nagrađene plaketom Festivala i novčanim iznosom od: I – 400 eura, II – 300 eura, III – 200 eura.
Nagrađeni i odabrani radovi biće štampani u zborniku Festivala.


Član 5.
Autori nagrađenih i odabranih rukopisa, samim učešćem pristaju da ustupe prava na objavljivanje njihovih priča u zborniku Festivala.


Član 6.
Konkurs je anoniman. Priče se šalju u četiri primjerka, pod šifrom. Šifra treba biti ispisana na poleđini omotnice u kojoj se priča šalje, kao i na prvoj stranici priče.
U istu pošiljku treba ubaciti poseban koverat označen šifrom, sa zapečaćenim podacima o autoru: ime i prezime, adresa, broj telefona, email adresa.
* * * * *

Organizator Festivala priče Zavičajne staze – Bihor 2019
NVO Centar za kulturu „Bihor“, Petnjica
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. Kontakt telefon/fax: +382(0)51 238 - 261, 069 061 003
Radovi se šalju na adresu: Centar za seoski razvoj Petnjica, 84312, Petnjica, Crna Gora
sa naznakom: Za Festival priče Zavičajne staze – Bihor 2019.