Merhamet u posjeti Crnoj Gori - Delegacija Merhameta BiH posjetila Forum

Delegacija dobrotvornog društva „Merhamet“ iz BH boravila je 21. i 22. decembra 2012. u Podgorici i tom prilikom razgovarala sa visokim državnim zvaničnicima i čelnicima Foruma Bošnjaka-Muslimana Crne Gore. U odvojenim susretim, delegacija Merhameta je sa domaćinima razgovarala o položaju Bošnjaka u Crnoj Gori, kao i o pospješivanju dalje saradnje.

forum11012012 01

Predstavnici Foruma BM CG, Husein Tuzović i Mirsad Rastoder, priredili su prijem za uvažene članove delegacije koju je predvodio predsjednik Hajrudin Šahić.
U prijateljskom razgovoru razmijenjene su informacije o redovnim aktivnostima i planovima dvije organizacije s akcentom na moguće oblike sadnje u funkciji dobrotvornog i opšteg razumijevanja, posebno iz ugla poimanja savremenih potreba Bošnjaka da zajednički odgovore na mnoga pitanja koja opterećuju ovaj narod a time i regionalnu u saradnju.

forum11012012 02

Tokom dvodnevne posjete Podgorici delegaciju Bosansko-hercegovačkog Merhameta primili su potpredsjednik Skupštine Crne Gore Rifat Rastoder, ministar u Vladi Crne Gore i predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić.

U odvojenim susretima, delegacija „Merhameta“ je sa domaćinima razgovarala o položaju Bošnjaka u Crnoj Gori, kao i o pospješivanju međusobne saradnje. U svim razgovorima podržane su aktivnosti Merhameta i naglašena je važnost češće komunikacije između ove humanitarne organizacije i bošnjačkih organizacija i institucija u Crnoj Gori.

 

 


forum11012012 03

Hajrudin Šahić podržao je ideju domaćina za obnovu Merhameta u Crnoj Gori i obećao logističku podršku HO „Merhamet“ MDD, kao i pomoć u uspostavljanju kontakata Bošnjaka iz Crne Gore sa humanitarnim organizacijama koje djeluju izvan BiH
Delegacija „Merhameta“ posjetila je Medresu u Milješu, kao i staru Nizamsku džamiju u Tuzima, koja je obnovljena uz pomoć Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj - TIKA