Reagovanje povodom skrnavljenja spomen obilježja civilnim žrtvama ratova 1991 -2001. u Podgorici

Forum Bošnjaka Muslimana Crne Gore najoštrije osuđuje skrnavljenje spomenika civilnim žrtvama ratova 1991 -2001, koji podsjeća na teške zločine protiv čovječnost i očekuje da će policija i nadležni državni organi u najkraćem roku otkriti počinioce ovog vandalskog čina.


U protivnom biće to znak nemarnog saučesništva s izvršiocima, jer je skrnavljenje potvrda da ne postoji svijest o grijehu koji je počijen .
Forum smatra da skrnavljenje spomenika ukazuje da u Crnoj Gori, nažalost, još uvijek postoje oni koji bi najradije da zaborave, čak i nevino stradale od genocidne politike devedesetih i time direktno rade na štetu multietničke, i evropske Crne Gore.
Ovaj vandalizam ravan je rušenju na stotine nadgrobnih obilježja, na mezarjima svih naroda, na prostoru Crne Gore i Regiona.
Pozivamo sve sugrađane da se u oči velikih blagdana prisjete nevinih žrtava. Da ne zaborave da zločin i zločinci nemaju ni vjeru ni naciju već da su protiv svih gradjana koji pihvataju civilizacijski čin poštovanja žrtava i suočavanja s prošlošću radi medjusobnog poštovanja i zajedničke budućnosti.
U to ime Forum poziva nadležna ministarstva i opštinu da što prije saniraju spomen obilježje i detaljno urede spomen park civilnim žrtvama ratova 1991 -2001.na Pobrežju u Podgorici.