31 avg

VIDEO: Proglašene najbolje priče festivala "Zavičajne staze" 2020.

U okviru programa KazivART, u Petnjici je u subotu održana promotivno-edukativna tribina „Pisati/čitati se mora“ na kojoj su učestvovali istoričar mr Sait Šabotić, književnik Vasko Raičević, pjesnikinja Rebeka Čilović, publicista Mirsad Rastoder i Anđela Brajović, operska solistkinja.

Interesantno veče završeno je proglašenjem najboljih priča festivala "Zavičajne staze Bihor 2020", u atmosferi opreza zbog epidemiološke neizvjesnosti kod nas i u regionu, prenosi portal Radio Petnjica.

Žiri u sastavu: Ferida Duraković (Sarajevo), Jasmina Ahmetagić (Beograd) i Vasko Raičević (Podgorica), ocjenjivao je priče pristigle na Konkurs za najbolju priču inspirisanu Bihorom, koji u okviru Festivala tradicionalno raspisuje organizator "NVO Centar za kulturu Bihor".

“Prema ocjeni Žirija, treću nagradu osvojio je Ulvija Mušović (Prijepolje) za priču „Vrijeme pogani“, a drugu Safet Sijarić (Sarajevo) za priču „Slučaj u potkrškoj krčmi“. Najbolje ocjene žirija (prva nagrada) dobila je priča „Jedna usta manje“ Tijane Rakočević (Kolašin). Specijalnu nagradu za autentičnost pripovijedanja, prema ocjeni žirija, dobila je priča „Vrata“ Fajka Kadrića (Zvornik)", navedeno je u saopštenju.

Kako su saopštili organizatori, svečano uručenje dobitnicima nagrada biće organizovano kada zdravstvena situacija u Crnoj Gori i regionu bude pogodnija za dolazak dobitnika nagrade i drugih pisaca.