KOMENTAR NA ZAHTIJEV SAVJETA MUSLIMANSKOG NARODA I MATICE MUSLIMANSKE DA SE BRIŠU IZ REGISTRA NEVLADINIH ORGANIZACIJA-ALMANAH, FORUM BOŠNJAKA-MUSLIMANA, DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOŠNJAKA-MUSLIMANA I CENTAR ZA KULTURU BOŠNJAKA-MUSLIMANA

Autenticni tumaci našeg vremena

Nije jednostavno odgovarati na sopštenja jer svakim demantom ustvari se branite, ispravdavate i dokazujete da onaj ko je pisao saopštenje nije bio upravu. Kao mnogo puta ranije ni sada nije bilo potrebe da se reaguje na saopštenja Matice Muslimanske pa zato umjesto reagovanja, kratko pojašnjenje.


MM ima potpuno pravo kada od države traži srazmjernu zastupljenost u svim institucijama koje se finansiraju iz budžeta. Za tako nešto imace podršku ne samo od nas vec od svakog normalnog covjeka. Ukoliko neko polaže neka prava on treba da ih i iskoristi jer ono što piše u Ustavu mora se poštovati. Medutim Ustav se ne može citati parcijalno i samo u mjeri koja odgovara za protežiranje sopstvenih interesa. Sloboda je zagarnovana svima i ona podrazumjeva pored korištenja prava i obaveze da se ista ta prava omoguce i drugima. Tako cijenjene kolege pozivam da kažu koja je to kultura i kulturna baština MUSLIMANSKOG NARODA u Crnoj Gori i da li postoji formula po kojoj bi se ona odvojila o kulture Bošnjackog naroda. Da li Husein-pašina džamija pripada kulturnoj baštini Muslimanskog ili Bošnjackog naroda? Na koju stranu bi svrstali Sahat Kule u Crnoj Gori, Redžepagica kulu u Plavu ili novootvorenu medresu u Podgorici?
Podsjetio bih Vas i da nije na mjestu da tražite brisanje iz registra Foruma Bošnjaka/Muslimana Crne Gore jer su Forum izmedu ostalog osnovali ljudi koji se izjašnjavaju kao Muslimani. Takvi su od pocetka ucestvovali u svim našim aktivnostima a ucestvuju i danas. Nikada nam nije palo na pament da ih otjeramo na drugo mjesto jer su oni tu sa nama – svoji na svome.
Još jednom izvinjenje svima onima koji su morali ovo da citaju a jasno im je sve. Njima porucujem strpite se još malo. Za dvije godine bice novi popis i kraj svih naših lutanja.