SAOPŠTENJE FORUMA BOŠNJAKA-MUSLIMANA CG POVODOM NASTUPA MATICE MUSLIMANSKE 12 APRIL 2007

Obracanje Matice muslimanske ne bi imalo ozbiljnijeg znacaja da ponovo ta grupica nije primjenila svoj višegodišnji, dobro uvježbani metod etiketiranja svojih sunarodnika.
Prilikom svih važnih odluka u Crnoj Gori , iznova se aktivira Matica muslimanska i svojim apelima u vidu denuncijantskih saopštenja i izjava blati svoje sunarodnike, vjerovatno da bi oporavdala državne pare koje dobija za svoje «naucne projekte».


Dr Avdul i njegovi saradnici su svojevremeno tražili od Glavnog odbora DPS-a da sprijeci njegove sunarodnike da se slobodno izjašnjavaju na popisu, za šta nijesu naišli na potrebno razumjevanje.
Vjerujemo da ce nadležni u Strazburu imati više sluha za «naucno utemeljene» panislamisticke ideje o planetarnoj muslimanskoj naciji i njegovim autohtonim dijelovima u Crnoj Gori, iz glave nekadašnjih branilaca doktorskih disertacija o tekovinama socijalizma i komunizma.
Matica muslimanska kao „komitet za odradivanje“ prebrojava poslanike, ministre, pomocnike ministara, odbornike i sudije, tumarajuci hodnicima raznih institucija, ne bi li našli sagovornike za svoja decenijama uvježbavana pisma i denuncijacije ne bi li ubjedila javnost u teoriju o «muslimanskoj naciji» koju, danas u svijetu, propagiraju još jedino talibanski propovjednici iz Kandahara.
Ovoga puta, gle cuda, dr Abdulj i njegovi epigoni, prevode u svoju planetarnu naciju i Crnogorce islamske vjere, cime direktno zadiru u najintimnija osjecanja ljudi koji su na popisu iskazali da pripadaju crnogorskom nacionalnom korpusu.
Forum Bošnjaka/Muslimana ce, zajedno sa ostalim organizacijama i dalje nastavljati da, organizuje okrugle stolove, tribine, naucne skupove i okuplja uvažene gradane da promišljaju i zajednicki artikulišu interese naroda koji baštini islamsku tradiciju bez obzira da li se nacionalno identifikuju kao Bošnjaci, Muslimani ili Crnogorci islamske vjeroispovjesti i kojoj ideologiji i politickoj opciji pripadaju.
Cilj je opšte dobro i zato u Crnoj Gori treba uvažiti realnost i najvišim pravnim aktima obezbjediti ustavni i zakonski osnov za ocuvanje identiteta i razvoj posebnosti, stoga još jednom pozivamo sve nadležne institucije i pojedince da doprinesu adekvatnom položaju Bošnjaka/Muslimana u Crnoj Gori a time i ukupnom razvoju demokratskih procesa zajednicke nam multietnicke, multikonfesionalne i multikulturne države.

U.O. Foruma Bošnjaka/Muslimana Crne Gore
Podgorica 12. april 2007. godine